Thursday, October 4, 2007

PDAs (!!!)

Radu scrie. Eu citesc ce scrie Radu.

Azi a scris despre dinamica indragostitului. Indragosteala nu-i tot una cu iubirea. Mie imi place indragosteala cel mai mult si cred ca e addictive. Pentru mine cel putin. E unul din lucrurile care-mi plac cel mai mult la viata asta. E ca un sport extrem, si mai mult de atat. E arta uneori, ca atunci cand o mesteresti tu, indragosteala aia de care vorbea Radu. Dar cea mai faina e aia spontana, aia care nu te-anunta in nici un fel.
Anyway, Penn kids nu par sa fi auzit vreodata de asa ceva. Ei sint destepti si asta e arhi-suficient. Adica e suficient si mai mult decat atat, din moment ce exista un oarecare surplus de desteptaciune nici nu mai fac vreun efort sa-si extinda orizonturile in alte directii. O fi greu la Penn, dar sa fim seriosi, o data ce te-au admis aici nu prea mai ai cale de intoarcere - manager te face mama. Ca sa fii manager nu-ti trebuie nici un fel de emotii. Ca sa fii manager inveti sa calculezi totul in termeni de costuri si beneficii. Ca sa fii un manager bun, ar fi bine sa inveti chestia asta pana'ti intra in sange. Lor le iese. Ochelarii de cal vad intimitatea in termeni de costuri si beneficii. Dar ce te faci cand nu stii sa evaluezi beneficiile?
Mai pe-a dreapta, Penn kids rateaza cu succes partea cea mai faina a vietii lor intregi. Nimeni nu le-a vorbit vreodata despre virtutile indragostelii asa ca de ce si-ar bate capul?
Partea faina e ca am un seminar care incearca sa masoare gradul de democratie al studentilor. Implicit vrea sa demonstreze ca atributele democratice s-au pierdut in scoala si ca ar trebui sa incercam sa le resuscitam artificial. Uneori ma gandesc ce lume minunata ar fi daca toti ar fi indragostiti! Sau macar ar cunoaste instinctiv sentimentul ala. Daca ar avea o amintire emotionala cat de vaga despre el.
Stiam ca "fratii" (aia din fraternities) au un orarecare cod care le impune sa nu se lege la cap cu vreo relatie in timpul scolii. Ma gandeam ca poate bobocii (freshmen) mai au vreo sansa. Nu. E incredibil cat de indoctrinati sint. Si sint asa inca dinainte sa ajunga in College. Si nu e vorba ca le-a spalat cineva creierele, ci pur si simplu indragosteala pare sa fi disparut din cultura americana. E ca o limba moarta despre care nimeni nu stie ca a existat vreodata. Si chiar daca se afla, tot e privita ca o ciudatenie.
Intimitatea e rationalizata. Inlaturi orice tabu si isi pierde farmecul. Exemplu de rationalizare: PDA=public displays of affection. Expresia asta nu numai ca e un cliseu (deci te feresti de PDAs), ci i-au gasit si prescurtare! De parca ar fi compania de transport public!
The world's gon crazy!
Sail away with me.




4 comments:

Caliap said...

Wiki: In Europe, it is normal to see people holding hands or kissing in public places and public events. Petting (or even heavy petting) is often seen as normal in parks, and certainly in nightclubs.
Tu ce cautzi acolo? vrei sa te faci manager? Hai acasa, s-a ieftinit "le shit" :)

Cleptomag said...

Bine ca mi-ai zis. Nu mai vreau sa merg in america...

Si cand te gandesti ca mai toate filmele siropoase sunt facute in america...

A da. Si daca la Soni se cheama "cooltura" in loc de "cultura", in america se cheama "cuRtura".

Cleptomag said...

http://www.youtube.com/watch?v=M4R_oswROic
uite.. PDA

Nicole said...

uite una care-o sa-ti placa si mai mult http://youtube.com/watch?v=w4tvcGdMyks