Tuesday, April 15, 2008

Probabil viitorul cel mai puternic om

I-am dat bunaziua lui Obama.
Am luat un taxi, pentru ca mi-era somn si lene sa ma misc pana la statia de metrou; taxiurile sint o optiune viabila, nici prea scumpe nici prea rare. Asa ca nu ma grabeam prea tare in mintea mea, intr-adevar n-aveam de ce - timp destul pana la 5.30, oricat de incet s-ar fi miscat nenea asta. Am ajuns, am recunoscut sediul, am platit, am lasat bacsis putin si am traversat. Niste oameni stateau pe trotuar, nu intelegeam de ce s-au oprit mai ales ca nici nu erau multi; de obicei cand e multime multa stii ca se intampla ceva. Dar de data asta chiar nu intelegeam. Pana sa ma dumiresc, l-am vazut iesind din masina aproape in momentul cand cel mai simplu dintre oamenii de pe trotuar (probabil fara domiciliu) a aplaudat. Era umbra, toate pareau firesti; a vorbit cu oamenii si a dat mana cu cel mai simplu dintre ei; s-a scuzat ca ne-a oprit din drum (circulatia pietonilor a fost oprita cateva minute ca sa treaca el de la masina la usa de la intrare in The Inquirer). Da.. nu i-am vazut pe colegii mei decat dupa ce a "iesit el din scena", erau chiar langa mine.
Just like that.
Obama venise sa disute cu editorii de la principalul trust de presa din Philadelphia; alegerile interne sint marti. Nu stiam ca vine, nici noi nici profesorul de jurnalism care ne invitase la el la serviciu. Si nu mi se intampla des sa ajung cu 10 minute mai devreme.
Si da, daca as vota, as vota cu el; dinainte de azi.
Uite-asa se intampla lucrurile in tara asta mare si ai impresia ca unii oameni sint in mai multe locuri in acelasi timp. Si nu-i prima data; mai toti candidatii au avut cel putin 3-4 conferinte in oras in ultimele 2 luni si mai mereu aud ca he or she's gonna be in town tomorrow.
In alta ordine de idei, logica socratica de la noi de-acasa a ajuns la concluzia ca el nu e african american; cultural cel putin nu. E mai alb decat multi albi de la mine de la scoala din moment ce a absolvit scoala pe care a absolvit-o si a avut parcursul pe care l-a avut. Iar pe viu e evident.

3 comments:

Anonymous said...

super tare.
nu spun asta des, dar omul asta e o sursa de inspiratie. faptul ca a depasit obstacolele impuse de rasa (si de nume) ma provoaca sa depasesc obstacolele impuse de varsta.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nicole said...

pai de rasa, tocmai asta e, ca nu e chiar neagra situatia :P a avut din start o pozitie orarecum privilegiata.
iar de nume... hehe, asta da reusita